Predstavljanje programa “Kroz život zajedno”

Program Kroz život zajedno - uomd

U četvrtak, 15. listopada 2020. godine, u 11.00 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke, Korzo 18 b, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program “Kroz život zajedno”.

Konferenciji za medije prisustvovala je Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Luka Zaharija, predsjednik Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko- goranske županije, ujedno i voditelj programa te Roland Bugnar, član Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije, ujedno i administrator programa.

“Kroz život zajedno” je sveobuhvatni trogodišnji program kojim se nastoji doprinijeti boljoj ukupnoj kvaliteti života osoba s mišićnom distrofijom te spriječiti institucionalizaciju i zdravstvene komplikacije koje se javljaju zbog progresije bolesti. Programom „Kroz život zajedno“ osigurana je dodatna stručna medicinska pomoć članovima Udruge u praćenju tijeka bolesti, kao i savjetovanje, educiranje novih osobnih asistenata i članova obitelji te pružanje fizikalne terapije i rehabilitacije korištenjem novih uređaja i metoda prilagođenih osobama s neuromuskularnim bolestima. Kroz aktivnosti programa također će se značajno poboljšati mobilnost i zdravstveno stanje članova Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije.

Program “Kroz život zajedno” provodi Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije u partnerstvu s Gradom Rijeka, koji s Udrugom surađuje od njenog osnivanja, a u cilju osiguravanja boljih životnih uvjeta oboljelima od neuromuskularnih bolesti. Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije i Grad Rijeka zajednički će evaluirati i analizirati program kako bi poboljšali postojeće aktivnosti i osmislili nove. Program je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koje je za tri godine provedbe programa osiguralo 450.000,00 kn.

Objave u medijima:
Grad Rijeka
Radio Rijeka
Novi List