Program “Kroz život zajedno”

NAZIV PROGRAMA: “Kroz život zajedno”
PROGRAM FINANCIRA: Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike


“Kroz život zajedno” je sveobuhvatni trogodišnji program kojim se nastoji doprinijeti boljoj ukupnoj kvaliteti života osoba s mišićnom distrofijom te spriječiti institucionalizaciju i zdravstvene komplikacije koje se javljaju zbog progresije bolesti.

Programom “Kroz život zajedno” osigurana je dodatna stručna medicinska pomoć članovima Udruge u praćenju tijeka bolesti, kao i savjetovanje, educiranje novih osobnih asistenata i članova obitelji te pružanje fizikalne terapije i rehabilitacije korištenjem novih uređaja i metoda prilagođenih osobama s neuromuskularnim bolestima.


plakat-kroz-život-zajedno-uomd

Kroz aktivnosti programa također će se značajno poboljšati mobilnost i zdravstveno stanje članova Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije.

Program “Kroz život zajedno” provodi Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije u partnerstvu s Gradom Rijeka, koji s Udrugom surađuje od njenog osnivanja, a u cilju osiguravanja boljih životnih uvjeta oboljelima od neuromuskularnih bolesti.
Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije i Grad Rijeka zajednički će evaluirati i analizirati program kako bi poboljšali postojeće aktivnosti i osmislili nove.