“Kroz život zajedno”

Trajanje programa: 01.06.2023. – 31.05.2026.
Trogodišnji program za razdoblje od 2023. do 2026. godine.
PROGRAM FINANCIRA: Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
PARTNER PROGRAMA: Grad Rijeka


“Kroz život zajedno” je program aktivnosti podrške oboljelima od mišićne distrofije i sličnih neuromuskularnih bolesti. Osobe oboljele od mišićne distrofije često imaju problema s disanjem ili gutanjem, a neke vrste bolesti mogu utjecati na srce i druge organe. Iako ne postoji lijek za potpuno izlječenje, lijekovi i terapija mogu usporiti tijek bolesti kod nekih vrsta i podtipova bolesti.

Korisnici su osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju oboljeli od neuromuskularnih bolesti najčešće.

Programom “Kroz život zajedno” osigurana je fizikalna terapija i rehabilitacija korištenjem novih uređaja i metoda prilagođenih osobama s neuromuskularnim bolestima. Usluge su dostupne svim članovima na području Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije sukladno njihovim potrebama. Korisnici će također svakodnevno moći koristiti uslugu mobilnosti. Uslugama se planiraju obuhvatiti i članovi koji žive u ruralnim sredinama ili otocima te će na taj način biti manje socijalno isključivi.

Osim toga, planira se povećanje kvalitete usluge kroz stabilno financiranje i veću dostupnost usluga koje doprinose neovisnom življenju. Tokom provedbe programa razvijati će se suradnja s jedinicama lokalne samouprave i ostalim organizacijama kako bi poboljšali položaj osoba s invaliditetom.


kroz-život-zajedno-2023-uomd-plakat