Program pružanja usluge prijevoza prilagođenim kombi vozilom za osobe s invaliditetom

Mobilnost

NAZIV PROGRAMA: “Mobilnost za bolju budućnost”
PROGRAM FINANCIRA: Primorsko-goranska županija, gradovi i općine Primorsko-goranske županije


2010. godine od Grada Rijeke Udruga je dobila prilagođeno kombi vozilo za prijevoz članova čime je omogućeno da se teško pokretne i nepokretne članove prevozi gdje god im je potrebno, što uvelike pomaže pri realizaciji neovisnijeg života i sudjelovanju u društvenom životu. Donacija prilagođenog kombi vozila za prijevoz članova udruge bila je od izuzetne važnosti jer pruža operativnu podršku za kvalitetnu provedbu svih aktivnosti i ostvarivanje ciljeva – poticanje veće samostalnosti teško pokretnih članova. Nabavom kombi vozila pokrenut je projekt “Mobilnost za bolju budućnost” u suradnji sa Primorsko-goranskom županijom i jedinicama lokalne samouprave Primorsko-goranske županije kako bi se osigurala operativna sredstva za funkcioniranje prijevoza članova.

Aktivna suradnja s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom i ostalim jedinicama lokalne samouprave na raznim projektima i aktivnostima je od velikog značaja za članove i osobe s invaliditetom bez čije suradnje provedba tih projekata i aktivnosti ne bi bila moguća.

Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije projektom “Mobilnost za bolju budućnost” doprinosi većoj mobilnosti i neovisnosti oboljelih od mišićne distrofije osiguravanjem i pružanjem adekvatnog prijevoza i prilagođenih aktivnosti poput edukacijsko – motivacijska predavanja, prilagođenih tematskih radionica i izleta, a sve u svrhu postizanja što veće kvalitete života, kako osoba oboljelih od mišićne distrofije tako i njihovih obitelji.

Pružanjem usluge prijevoza članovima želi se postići bolja mobilnost i neovisnost članova udruge koji ne mogu koristiti javni prijevoz ili prijevoz osobnim automobilom već im je potrebno prilagođeno kombi vozilo. Očekuje se da će obitelji korisnika biti rasterećenije i da će korisnici voditi aktivniji život. Članovi imaju mogućnost družiti se i izlaziti u društvo, a zajednica će s vremenom to sve više prihvaćati na obostrano zadovoljstvo. Uspostavlja se komunikacija između članova i lokalne zajednice. Prilikom obilježavanja datuma vrlo često se na Korzu, na štandu predstavlja građanima rad Udruge i daje im se prilika da se druže s članovima.