Održani tematski okrugli stolovi

okrugli-stol-mobilnost-osoba-s-invaliditetom-uomd-rijeka

U sklopu programa “Kroz život zajedno” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i projekta Rijeka – zdravi grad održana su dva tematska okrugla stola. Sudjelovali su predstavnici Grada Rijeke, Udruge osoba s mišićnom distrofijom PGŽ, Društva multiple skleroze PGŽ, Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, Društva tjelesnih invalida grada Rijeke, Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i Udruge za mlade i studente s invaliditetom PGŽ “ZNAM”.

Teme tematskih okruglih stolova bile su:

Mobilnost osoba s invaliditetom;

Neovisno življenje osoba s invaliditetom.

Ciljevi tematskih okruglih stolova bili su skrenuti pažnju javnosti i ostalih dionika na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom na području grada Rijeke i šire. Predstavnici prisutnih udruga predstavili su svoje viđenje trenutnog stanja za probleme vezane uz osobe s invaliditetom, iznijeli moguća rješenja i davali prijedloge za poboljšanje.


okrugli-stol-mobilnost-osoba-s-invaliditetom-uomd-rijeka-1

Zaključci doneseni na tematskim okruglim stolovima koristit će kao smjernice za poboljšanje i razvoj usluga koje su namijenjene povećanju mobilnosti osoba s invaliditetom i pružanju podrške za neovisno življenja osoba s invaliditetom.